Handboogschieten

De handboogsport is een leuke en spannende sport waarbij concentratie net zo belangrijk is als techniek. Schieten doe je altijd samen met andere mensen, maar het resultaat is meestal individueel. Soms zijn er speciale teamwedstrijden, dat is meestal bij topsport of binnen de competitie.

Doel van dit 'boekje'

Het huidige wedstrijdreglement voor handboogschieten is niet gemakkelijk te lezen. Het is een dik boek en niet toegankelijk geschreven.

In deze E-book uitgave vind je een eenvoudige uitleg van de spelregels. Deze uitleg gaat alleen over de A-wedstrijden: officiële indoorwedstrijden die niet horen bij de NHB-indoorcompetitie. Met dit 'boekje' willen wij de kennis van de regels vergroten.

Voor wie?

Dit 'boekje' is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over indoorwedstrijden handboogschieten. Het boekje is ook bedoeld als handleiding voor beginnende wedstrijdsporters.

Reglement

Deze ver eenvoudige uitleg van de regels voor handboogschieten is zo kort en bondig mogelijk gehouden. De uitleg is gebaseerd op het WA/NHB-reglement. Deze uitleg bevat dus niet de volledige regelgeving. Hiervoor kun je het officiële WA/NHB-reglement opvragen en raadplegen.