Afdrukken
Categorie: Kennismaking met handboogsport

Op deze pagina nog een aantal handige tips voor het gebruik van het lespakket met en zonder omklapelementen.

Het lespakket geeft verschillende mogelijkheden. Hier mag natuurlijk van afgeweken worden. Er zijn nog vele mogelijkheden zelf te verzinnen. Doen! Belangrijk echter blijft altijd de veiligheid. Blijf daar op letten.

Voor op de omklapelementen zitten kleine magneetjes (bolletjes) die ervoor zorgen dat de omklapelementen vast staan. Deze kunnen versteld worden door aan de schroefjes te draaien. Zo kunnen ze losser en strakker gedraaid worden. Als het element los zit hoef je het complete element maar te raken en er valt een element om. Leuk voor jongere kinderen of kinderen die minder goed zijn.

Het scharnier van het omklapelement is handig los te krijgen. Op deze manier kan er een groter of kleiner element op gezet worden. Deze kunnen zelf gemaakt worden. Ook kunnen ze worden nabesteld via de houtwerkplaats waarmee is samengewerkt, neem voor meer informatie contact op met de Nederlandse Handboog Bond. Deze pootjes onder het element zijn ook te bestellen.

Bewaar de materialen in de daarvoor bestemde koffers of in een sterke tas. Het is verstandig om de bogen en pijlen veilig op te bergen. Ook moet na gebruik de pees eraf worden gehaald. Zo kan niemand er zo maar mee gaan schieten (veiligheid). De boog hoeft niet steeds elke les afgebroken te worden. Zet de materialen op een droge en niet al te koude/warme plek.

Er zal zeker een keer een pijl sneuvelen. Gooi de pijlen niet meteen weg als er iets kapot aan is. Het nokje (waarmee de pijl wordt vastgezet aan de pees van de boog) en de veertjes kunnen gemakkelijk worden vervangen.

Het materiaal kan ook goed worden gebruikt voor sportdagen. Het is veilig en voor veel kinderen goed te doen. Blijf tijdens dit soort dagen altijd alert op de veiligheid en het plezier van de kinderen.