Vanaf zaterdag 18 oktober 2014 elke zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur handboogschieten op de Oude IJsbaan in Deventer!

Op zaterdagmiddag  18 oktober start op  het terrein van de Oude IJsbaan aan de Rembrandtkade in Deventer het handboogschieten. Bij goed weer is hier elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur een inloop voor iedereen met interesse voor het handboogschieten. Er wordt een aantal mobiele doelen in het boogschietdeel van het terrein neer gezet en bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de baan en het aanwezige materiaal of met de eigen pijl en boog komen schieten.   Waar nodig geven vrijwilligers instructies en zij houden ook toezicht tijdens het boogschieten.  De toegang is op zaterdagmiddag 18 oktober gratis.

In overleg met stichting/beheergroep Moestuin Oude IJsbaan, de gemeente Deventer en Cambio en met een financiële bijdrage  van WIJDeventer  is de afgelopen maanden hard gewerkt om twee schietbanen aan te leggen op een braakliggend deel van  het terrein. Het gaat nog enige tijd duren voordat de locatie helemaal voor elkaar is, maar met enig improviseren kan vanaf medio oktober toch al geschoten worden.

Prachtig openbaar terrein

Het aanleggen van de banen is een initiatief van Karel Zuethoff, zelf enthousiast boogschieter en bogenbouwer.  Met deze openbare banen wil hij meer mensen interesseren voor de sport en deze voor iedereen simpel toegankelijk maken. Verder  vindt hij het belangrijk dat veel  meer Deventenaren kennis maken met dit prachtige Oude IJsbaanterrein en dat daar  een grotere variatie aan activiteiten komt.

Boogschieten  tijdens Huttenbouw-week

De eerste boogschietmiddag vindt plaats na de Huttenbouw-week die in de herfstvakantie van maandag 13 tot en met donderdag 16 oktober bij de Oude IJsbaan wordt georganiseerd.

Dat er in Deventer 
veel interesse is voor het handboogschieten en het zelf bogen maken bleek dit jaar al eerder  tijdens de activiteiten bij de Oude IJsbaan,  De Schalm, Speeltuin De IJssel en tijdens het wijkfeest van Borgele-Platvoet bij De Bloemendal.

Voor meer informatie over het handboogschieten op de Oude IJsbaan in Deventer kunt u contact opnemen met Karel Zuethoff.

Mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: Handboogschieten Deventer